Terug

Waarom trapmatten?

  • 09 / 11 / 2022 0
Waarom trapmatten?

Trapmatten hebben een aantal voordelen die we hier benoemen. Alle trapmatten worden in NL geproduceerd. Duurzame ♻️ trapmatten vindt u bij EliteTrapmatten.nl

Wilt u uw trappenhuis een nieuwe uitstraling geven? Of wilt u uitglijden op de trap voorkomen? Of wilt u verdere beschadiging van uw trap tegengaan? Dit kunt u op veel verschillende manieren bereiken. Bent u er nog niet helemaal uit of u de trap nu volledig wilt laten stofferen of gebruik wilt maken van trapmatten? Lees dan gerust verder. Wij hebben voor u een aantal pluspunten van trapmatten op een rijtje gezet.

Voorkom beschadiging

Op een geverfde trap ontstaan al snel slijtageplekken. Dit komt doordat u op een trap meestal in hetzelfde spoor loopt. Ook kunnen er steentjes en andere scherpe dingen aan uw schoenzolen zitten. Het gevolg hiervan is dat u om de paar jaar opnieuw uw trap moet verven. Door gebruik te maken van trapmatten voorkomt u dat de trap kale plekken krijgt. Doordat de halve maantjes meeveren, vangen zij de 'klappen' op. Daarnaast zorgen de trapmaantjes ervoor dat vuil van uw schoeisel uw trap niet beschadigd.

Sterk geluiddempend

U kent het allemaal, de bonkende geluiden die veroorzaakt worden door met schoeisel op een houten trap te lopen. Dit kan een grote ergernis voor uzelf zijn, maar ook voor uw buren. Daarnaast ontstaat er ook nog eens een loopspoor, omdat u uw voeten meestal op dezelfde plek plaatst. Dit loopspoor versterkt het geluid, waardoor de overlast nog verder toeneemt. Door stoffering op uw traptreden aan te brengen dempt het geluid met 25 tot 30 decibel. Door te kiezen voor trapmatten doet u niet alleen uzelf, maar ook uw huisgenoten en buren een groot plezier.

Veiligheid

Met sokken op een geverfde trap lopen kan gevaarlijk zijn, omdat u gemakkelijk kunt uitglijden. Door de halve maantjes precies in uw loopspoor te plaatsen, zet u uw voeten op de trapmatten. Doordat uw sokken en de matten beide van textiel zijn gemaakt heeft dit een sterk remmende werking. Uw verhoogt met trapmatten dus de weerstand, waardoor de kans op uitglijden sterk vermindert.

Warm gevoel

Een trapmat is gemaakt van textiel. Eén van de eigenschappen van textiel is dat deze de warmte vasthoudt. Andere materialen zoals hout, steen en metalen voelen koud aan. Naast de warmte vasthoudende eigenschap, voelen de trapmatten ook zacht aan. Daarom is het stofferen van uw trap een ideale oplossing om warmte en sfeer in uw huis te brengen.

Kleur

Kleur is bepalend voor het gevoel dat een ruimte oproept. Door bepaalde kleuren door te voeren in uw trappenhuis, kunt u een bepaalde sfeer oproepen. Door warme tinten te gebruiken, zoals rood en oranje krijgt uw trappenhuis een warme sfeer. Door gebruik te maken van koele kleuren, zoals blauw en wit, ontstaat er juist een gevoel van rust en ruimte. Elite Trapmatten heeft voor ieder wat wils en dus ook qua kleur. In onze webshop hebben we veel verschillende kleuren halve maantjes die uw huis kunnen opfleuren.

Goedkope oplossing

Een trap bekleden kan op vele manieren. U kunt bijvoorbeeld de trap volledig laten stofferen of er een loper op laten aanbrengen. Dit zijn goede manieren om uw trap te bekleden. Alleen de kosten ervan zijn veel hoger dan de kosten van trapmatten. Uw trap volledig stofferen kost voor materiaal met een lage kwaliteit al snel € 200,-. Indien u kiest voor trapmatten kunt voor minder dan € 80,- al klaar zijn. Kijk daarom snel in onze webshop of bij onze aanbiedingen, wat Elite Trapmatten u kan bieden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Elite Trapmatten 9,4 / 10 - 1144 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »