Terug

Trapmatten tapijt of metalen?

 • 09 / 11 / 2022 0
Trapmatten tapijt of metalen?

Halve maantjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De twee meest voorkomende materialen zijn tapijt en ijzer. Maar wat zijn nu de verschillen hiertussen?

Trapmat kiezen tussen tapijt of metaal?

Halve maantjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De twee meest voorkomende materialen zijn tapijt en ijzer. Maar wat zijn nu de verschillen hiertussen?

Stoffen trapmatten

Stoffen trapmatten worden gemaakt van tapijt. Hierdoor worden zij voornamelijk als sfeervol en huiselijk ervaren. Dit komt doordat de trapmatten zacht en warm aanvoelen. Daarnaast veert het materiaal mee, waardoor het geluid gedempt wordt. Stoffen trapmatten zijn dus niet alleen prettig voor u, maar ook voor uw buren. Verder zijn de trapmatten gemakkelijk te bevestigen door middel van een plakstrip. Stoffen trapmatten beschadigen uw trap dus niet en u kunt de halve maantjes gemakkelijk weer verwijderen. Daarnaast zijn stoffen trapmatten veilig als u veel op sokken loopt. De trap wordt hierdoor net iets stroever en u loopt niet het risico dat u blijft haken achter een stuk metaal. Ten slotte zijn stoffen trapmatten te verkrijgen in allerlei kleuren. U kunt dus zelf kiezen welke uitstraling u, uw trappenhuis wilt geven.

Kortom, stoffen trapmatten zijn:

 • Zacht
 • Warm
 • Dempend
 • Veilig
 • Makkelijk te bevestigen
 • In verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar

IJzeren trapmatten

IJzeren trapmatten worden niet gemaakt van ijzer, maar van aluminium. Dit komt, omdat aluminium veel meer voordelen heeft. Zo heeft het een lange levensduur, gaat het niet roesten of kromtrekken, wordt het niet aangetast door zonlicht, is het onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk.

Aluminium trapmatten worden voornamelijk als industrieel ervaren. Dit komt door de stoere en sterke uitstraling. Een voordeel van halve maantjes gemaakt van aluminium is, dat ze vrijwel niet slijten. Aluminium trapmatten zijn dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld trappen op werkplekken, waar veel met (zwaar) schoeisel gelopen wordt. De trapmatten worden bevestigd, met vier schroeven. Hierdoor zijn ze makkelijk aan te brengen en gaan ze niet meer van hun plaats. Ten slotte bent u met een investering in trapmatten, uw geld niet helemaal kwijt. Mocht u de trapmatten zat zijn, kunt u de trapmatten altijd nog aanbieden als oud aluminium.

Kortom, ijzeren trapmatten zijn:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slijtvast
 • Stevig te bevestigen
 • Geschikt voor werkplekken
 • Geld waard bij inlevering oud ijzer

Aan de hand van de genoemde voordelen, kunt u nu nagaan welke soort trapmat voor uw situatie het beste is. Wij wensen u veel succes en wijsheid met het maken van uw keuze.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Elite Trapmatten 9,4 / 10 - 1144 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »