Terug

Rechte trapmatten met een hoek eruit op een trap met bocht

  • 16 / 11 / 2022 0
Rechte trapmatten met een hoek eruit op een trap met bocht

Rechte trapmatten op een draaitrap? Veelgehoorde vraag en bij Elite trapmatten bieden we u drie mogelijke oplossingen voor een vraag waar uw vaak nee op hoort. In dit artikelen geven we u onze oplossing voor dit probleem.

Rechte trapmatten op een trap met een bocht.

Passen rechte trapmatten op een trap met een bocht is een vraag die wij vaak horen bij Elite trapmatten. Omdat in de draaitrap de treden in de bocht andere afmetingen hebben doordat ze schuin aflopen passen rechte trapmatten niet op een trap met een bocht. Gelukkig heeft elite trapmatten een oplossing voor dit probleem.

Rechte trapmatten met een hoek eruit.

De Elite trapmatten kunnen op maat gemaakt worden door een hoek te eraf te halen. Omdat de Elite trapmat afgewerkt is met een gefestonneerde rand wordt deze op maat gemaakt bij Elite-trapmatten. Als u kiest voor afwerking met een hoek eruit als maatwerk moet u van te voren uw traptreden waar het maatwerk voor nodig is opmeten en aan ons doorgeven. 

Stap 1 downloaden van de trapmat mallen

We hebben daarvoor trapmat mallen op onze website, die u hier kan downloaden. De mallen zijn op exacte grote gemaakt. Het is daarom van belang dat de printer afdrukt in ware grote. 

Download mallen

 

Stap 2 Het uitknippen en plakken van de mallen

Knip de losse delen uit en plak de bladen 1 voor 1 aan elkaar en controleer of de mal de juiste lengte heeft in dit geval 62cm.

Stap 3 Het nummeren van de mallen

Voor alle treden die op maat gemaakt moeten worden maakt u een trapmatmal zoals hierboven. Voor de trap in ons voorbeeld hebben we 7 trapmatten die op maat worden gemaakt dus 7 mallen. De mallen kunnen genummerd worden dit maakt het overzichtelijk.

Stap 4 De treden opmeten en markeren

Stap 4 A Benodigdheden Potlood, Mal en Meetlint

 

Stap 5 Mallen versturen

Stuur de mallen op per post. Het is handig om de track & trace code te bewaren zodat u weet waar u verzending zich bevindt. Zo weet u ongeveer wanneer wij beginnen met uw maatwerk trapmat en ook wanneer u het pakket kan verwachten.

Stap 6 Het maatwerk proces

Zodra wij uw pakket ontvangen hebben maken we de door u gekozen trapmatten op maat. We gebruiken hiervoor de mallen die u naar ons verzonden heeft. Onze vakmensen maken de trapmat op maat en daarna wordt hij gefestonneerd.

Stap 7 De trap schoonmaken

Het is belangrijk dat de treden van de trap egaal, glad, ontvet en schoon zijn. Ontvetten kan snel en gemakkelijk met verdunde ammonia. Een goede verhouding is 1/5 ammonia met 4/5 water. Ontvetten van de trap is belangrijk voor een goede hechting van de trapmat op de traptrede. Een goede hechting van de trapmat is belangrijk voor de veiligheid.

schoonmaken met verdunde amonia

Stap 8 Het bevestigen van de trapmatten op uw trap

Om te bepalen op welke plaats op de traptrede de trapmat komt te liggen loopt u eerst van boven naar beneden. Kijk waar u uw voet plaatst bij het belopen van de trap. Vaak is dit in het midden van de trap of iets meer naar het bredere gedeelte van de trap.

 

Stap 9 Trapmatten plaatsen

Leg de trapmatten los op de trap. Werk van boven naar beneden. Hierna kijkt u of de trapmatten in een rechte lijn liggen.

Stap 10 Vastplakken

Duw met een vinger een hoekje van het folie van het tape aan. Met een mesje is het dan handig om een puntje van het folie los te krijgen en te verwijderen van de trapmat.

Stap 11 Afwerking

Werk van boven naar beneden. Plak de trapmatten tussen de gemarkeerde potlood markering en plak de rest van de trapmatten op dezelfde manier op de trap.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Elite Trapmatten 9,4 / 10 - 1144 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »