Terug

Rechte trapmat diagonaal afgesneden op een trap met bocht

 • 17 / 11 / 2022 0
Rechte trapmat diagonaal afgesneden op een trap met bocht

De rechte trapmatten bij Elite trapmatten kunnen worden geleverd met maatwerk. Hierbij snijden we de rechte trapmat diagonaal bij. Zo past de rechthoekige trapmat toch op een trap met een bocht. In dit artikel leest u hoe we dat mogelijk maken.

Rechte trapmat Diagonaal afsnijden

Rechte trapmatten diagonaal afsnijden

Diagonaal afgesneden

De Elite trapmatten kunnen diagonaal afgesneden worden op maat. Omdat de Elite trapmat afgewerkt is met een gefestonneerde rand wordt deze op maat gemaakt bij Elite-trapmatten. Als u kiest voor diagonaal afgesneden als maatwerk moet u van te voren de traptreden, waar het maatwerk voor nodig is, opmeten en aan ons doorgeven.

Stap 1 downloaden van de trapmat mallen

We hebben daarvoor trapmat mallen op onze website, die u hier kan downloaden. De mallen zijn op exacte grote gemaakt. Het is daarom van belang dat de printer afdrukt in ware grote. 

Download mallen

Stap 2 Het uitknippen en plakken van de mallen

 • Knip de linkerzijde van pagina 2,3 en 4 zo dat de mal aan de rand van het papier grenst (fig. 1).
 • Plak de bladen 1 voor 1 aan elkaar.
 • Controleer of de mal de juiste lengte heeft (fig. 2).

Stap 3 Mal markeren en juiste afmetingen noteren.

De blokjes op de trapmat-mal zijn 1cmgroot. De trapmat-mal van onze website heeft dezelfde afmetingen als onze trapmatten. 

 1. Leg de trapmat-mal gelijk met de traptrede (fig. 2).
 2. Markeer de trapmat-mal met een potlood (fig. 1).
 3. De breedte moet worden doorgegeven in centimeters vanaf onder naar boven gemeten (fig. 3).

Stap 4 Download de tabel

Download de tabel van onze site of klik hier. De afmetingen moeten worden doorgegeven in centimeters, meet van onder naar boven (fig. 4). Draait uw trap naar links kruis dan links aan, draait uw trap naar rechts kruis dan rechts aan.

 

Stap 5 Controleer en verstuur de tabel

Download de tabel van onze site of klik hier. Controleer of alle afmetingen juist zijn genoteerd en of de zijde welke diagonaal afgesneden moet worden is ingevuld. Verstuur de tabel onder vermelding van uw ordernummer naar [email protected]

Stap 6 Het maatwerk

 

Stap 7 De trap schoonmaken.

Na ontvangst van de trapmatten is belangrijk dat de treden van de trap egaal, glad, ontvet en schoon zijn. Ontvetten kan snel en gemakkelijk met verdunde ammonia. Een goede verhouding is 1/5 ammonia met 4/5 water. Ontvetten van de trap is belangrijk voor een goede hechting van de trapmat op de traptrede. Een goede hechting van de trapmat is belangrijk voor de veiligheid.

schoonmaken met verdunde amonia

Stap 8 trapmatten plaatsen

Bij het meten heeft u al bepaald waar de trapmatten geplaatst moeten worden. Controleer voordat u ze vastplakt of ze mooi recht in een lijn op de trap liggen.

Stap 9 de trapmatten plakken

Bij het plaatsen van de trapmatten krijgt u het mooiste resultaat als u werkt van boven aan de trap naar onder. Verwijder de plakstrip van de sticker en de kunstof-plakstrip en plaats de trapmat op de trap.

Stap 10 Het resultaat

Werk van boven naar beneden en herhaal stap 9 tot alle trapmatten op hun plaats zitten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Elite Trapmatten 9,4 / 10 - 1144 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »