Terug

Trapmatten in verschillende maten

Welke vorm en welk formaat trapmat is voor uw trap geschikt?

Trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo zijn er verschillende modellen per fabrikant, maar ook per land. Het is dus belangrijk om te kijken welk model en formaat voor uw trap het meest geschikt is.

Vorm

Zoals gezegd, zijn trapmatten te verkrijgen in veel verschillende vormen. De meest voorkomende vorm is de halve maan. Daarom worden trapmatten ook vaak halve maantjes genoemd.  Verder zijn er ook trapmatten met een rechthoekige vorm, ronde trapmatten met een klein stuk recht of alleen rond. Dit is dus afhankelijk van de fabrikant.

Formaat

Trapmatten zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten. Dit is ook per fabrikant en land verschillend. Trapmatten zijn voornamelijk verkrijgbaar in drie formaten:

Normaal             56cm breed x 17cm lang x 3,5cm hoog
Groot                 62cm breed x 19cm lang x 3,5cm hoog
Duitse maat        65cm breed x 22cm lang x 3,5cm hoog

Normaal

Het normale formaat is het meest voorkomende formaat in Nederland. Dit formaat past op vrijwel iedere Nederlandse trap. Als u dus niet precies weet welk formaat u moet kiezen, zit u met dit formaat altijd goed.

Groot

Het grote formaat trapmat is wat breder en langer dan het normale formaat. De hoogte is hetzelfde als het normale formaat. Toch moet u bij dit formaat oppassen. Dit formaat past namelijk niet op elke Nederlandse trap.

Duitse maat

Aangezien deze maat is bedoeld voor de Duitse markt, wordt dit formaat de Duitse maat genoemd. In Duitsland zijn de treden van trappen veelal langer en breder. Vandaar dat dit formaat meestal niet past op de Nederlandse trappen. Toch zijn in sommige nieuwbouwhuizen, de treden wel lang en breed genoeg.

 

Welke trapmat past op uw trap?
Wij hebben van al onze maten trapmatten een printbare mal.
Klik op de onderstaande foto om naar de pagina van de printbare mallen te gaan.

Printbare mallen van onze trapmatten

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Elite Trapmatten 9,4 / 10 - 1144 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »